12/5 : Προλογισμός Προέδρου μας σε Σαράντο Καργάκο

( Πατήστε στην εικόνα να δείτε το βίντεο)
Ομιλία Σαράντου Καργάκου στην Κω-Προλογισμός απο τον Πρόεδρο Δημ.Καραματζιάνη

( Στο κανάλι μας στο youtube υπάρχει το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης, και στο facebook πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα και με μαθητές του κ.Καργάκου σε χαιρετισμό μετά από  χρόνια)

Προλογισμός προέδρου κ. Δημ.Καραματζιάνη:

Σεβασμιώτατε, κ.Ταξίαρχε, κ.Δήμαρχε, εκπρόσωποι των αρχών και των σωμάτων ασφαλείας φίλοι πατριώτες. κυρίες και κύριοι,
Σας Ευχαριστούμε για την παρουσία σας.
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κώου-Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και του χορηγούς μας για την συμβολή τους.
Σήμερα είναι η επέτειος της νικηφόρας μάχης στο Βαλτέτσι ενάντια στην επέλαση των Τουρκικών ορδών του Ρουμπή και του Κεχαγιάμπεη, και στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί οπλαρχηγοί σαν πρωταγωνιστές, μεταξύ αυτών ο Νικηταράς ο Πλαπούτας και φυσικά ο Στρατηλάτης μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,
Η μάχη αυτή έκρινε την πολιορκία και Απελευθέρωση της Τρίπολης!
Ο Κανέλος Δεληγιάννης, που έζησε τον καπνό της μάχης, γράφει: «Αυτή η ένδοξος νίκη ήταν η κρίσις της Ελληνικής Επαναστάσεως και εις αυτήν χρεωστείται η ανεξαρτησία της πατρίδος καθ’ ότι ενεθάρρυνε και εμψύχωσε τους Έλληνας».
Η σημερινή ημέρα σηματοδότησε τη νικηφόρα πορεία προς την ελευθερία μας.
Η ελευθερία αυτή που δυστυχώς αλώθηκε σαν σε λίγες ημέρες από σήμερα, στις 29 Μαΐου 1453 με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Στην πορεία προς την ελευθερία συνέβαλε και η ύπαρξη του 1ου στρατόπεδου της επανάστασης στο ιστορικό χωριό της Αρκαδίας, τα Βέρβενα, που αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα μου και όπου διεξήχθη στις 18 Μαίου, η νικηφόρος μάχη των Βερβένων – Δολιανων, με πρωταγωνιστή τον ένδοξο Νικηταρά.
Λόγω της σημερινής ημέρας και του συμβολισμού της λοιπόν κρίναμε ότι ο καταλληλότερος ομιλητής, είναι ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος, που αρκετοί από εσάς είχατε την τύχη να τον απολαύσετε και σαν μαθητές του, και που μας έκανε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας, ώστε τιμώντας την καταγωγή μας σαν Πελοποννήσιοι, – καθότι ο ίδιος κατάγεται από την Μάνη – να προσφέρουμε ταυτόχρονα και στην πνευματική ζωή της Κω!
Το θέμα της ομιλίας επιλέξαμε να είναι «η Γλώσσα ως Εθνική μας Άμυνα»
Γιατί, το αν είμαστε και παραμένουμε Έλληνες το οφείλουμε στην γλώσσα μας και στην θρησκεία μας και αυτά πρέπει να διαφυλλάξουμε πρωτίστως!
Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει η απονομή των δώρων στους νικητές της κλήρωςης του μεγάλου Σχολικού διαγωνισμού μας «Μάθε την Ιστορία σου και κέρδισε: Το σταυρόλεξο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» , έμπνευσης και δημιουργίας του Συλλόγου μας.
Στο σημείο αυτό παρακαλούμε αν μπορει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης να πει δυο λόγια για τον ομιλητή που τον γνώρισε και σαν μαθητής του.

Και μετά
Αγαπητέ Δάσκαλε έχετε το λόγο.

—————————————————
Σύλλογος «Εν Κω Πελοποννησίων»
Ο Πρόεδρος
Δημ. Καραματζιάνης
Καθηγητης Φυσικής – Πληροφορικής
Τηλ. 6944393918 ( cosmote )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s